TeachmehowtodothatWelkom bij Teachmehowtodothat (TMH) - een platform gecreëerd voor nieuwsgierige mensen die slimmer en sneller willen leren en werken. Mijn naam is Tim Goudriaan (LL.M.), en ik ben de drijvende kracht achter TMH. Hier combineer ik mijn activiteiten en expertise in verschillende domeinen, waaronder praktijk- en academisch onderzoek, prompt engineering, e-learning, serious games, AI-trainingen, docentschap, en journalistiek.

Tussen 2016 en 2022 was ik docent aan University College Utrecht en de Universiteit Utrecht. Mijn onderwijs richt zich op internationale veiligheid, geheime inlichtingen en conflict simulaties, met specialisaties betreft het Arabisch-Israëlisch conflict, Oekraïne-Rusland en de Zuid-Chinese Zee. In 2022 werkte ik als adviseur Game Based Learning bij het Centre for Academic Teaching van de Universiteit Utrecht.

Wilt u mij als spreker, trainer of (serious) game host bij uw evenement? Neem dan contact op met tim [at] teachmehowtodothat.com

AI-Advies & Training

Sinds begin 2023 word ik steeds vaker benaderd voor advies en praktische trainingen in AI, en als prompt engineer, met een speciale focus op ChatGPT. Met twee partners heb ik daarom AI-Advies & Training opgezet om hieraan verder vorm te geven. Inmiddels werken wij samen met organisaties als TNO, Aon, Sdu Opleidingen, Mileway, OLVG Lab BV, Ksyos, en verschillende universiteiten.


Serious Games & Simulaties

Naast mijn rol bij TMH, ontwerp en organiseer ik educatieve serious games en simulaties voor overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen. Een recent voorbeeld is een tweedaagse geopolitieke simulatie voor St. Gallen Business University in Zwitserland, voor ruim 100 (young) professionals en studenten. Daarnaast ben ik medeoprichter van UICCS, bestuurslid van SAGANET, en SME voor militaire en humanitaire simulaties bij GSA.


Scripties & Starterskit

In 2015 heb ik TMH opgericht, om studeren makkelijker en logischer te maken. Op basis van mijn persoonlijke ervaring in het overwinnen van scriptie-uitdagingen, heb ik als externe begeleider 1000+ studenten aan tientallen opleidingen helpen afstuderen. Om dit nog makkelijker en leuker te maken heb ik de 'Scriptie Starterskit' en de 'Scriptie Knowledge Base' ontwikkeld, en bied ik allerlei hulpdocumenten aan op Stuvia en Knoowy. Deze tools zijn speciaal gemaakt om hbo-studenten te ondersteunen bij hun afstudeeronderzoek.


Bekend van o.a.:

Teachmehowtodothat heeft meer dan 1000 studenten geholpen aan 20+ hogescholen, 10+ universiteiten en 60+ opleidingen, bij onder andere:
Aan de slag met je scriptie? Ontvang TMH's beste materialen.

(Ik zal je niet spammen en je kunt je altijd uitschrijven)

* verplicht