Teachmehow
todothat


Even voorstellen: Tim Goudriaan
(BA, LL.M.)


Teachmehowtodothat (TMH) bestaat voor nieuwsgierige mensen die slimmer en sneller willen leren en werken. Via dit platform ontwikkel ik plannen en projecten rondom scripties en e-learning, serious games, AI-trainingen, docentschap en sporadische journalistieke activiteiten.

Scripties & Starterskit

TMH richtte ik in in 2015 op, toen nog onder de naam 'Scriptiebegeleider'. Aangezien ik zelf alle obstakels van het scriptie schrijven heb meegemaakt maar ook heb overwonnen, heb ik deze ervaring jarenlang ingezet als externe scriptiebegeleider.

In deze periode kwam ik erachter dat alle universiteiten en dan vooral hogescholen, maar ook begeleiders en studenten, ongeveer dezelfde problemen ervaren. Studenten weten niet waar ze moeten beginnen, lopen vast, en zien door de bomen het bos niet meer. Deze problemen weet ik op te lossen, en ik heb dan ook meer dan 1000 studenten helpen afstuderen. Inmiddels heb ik de Scriptie Starterskit voor hbo-studenten en deze Scriptie Knowledge Base ontwikkeld, die studenten helpen met het uitvoeren van hun afstudeeronderzoek en het schrijven van hun scriptie.

Serious Games

Naast mijn werk bij TMH ontwerp en organiseer ik educatieve (serious) games en simulaties voor overheid, bedrijven en onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland. Voor business universiteit St. Gallen in Zwitserland bouwen we momenteel een tweedaagse geopolitieke megagame, voor 150+ studenten en young professionals, rondom de nabije toekomst van Europa. De St. Gallen Strategy Days vinden plaats in juni 2023.

Ik ben medeoprichter van het Utrecht Institute for Crisis and Conflict Simulation, bestuurslid van spelsimulatie-vereniging SAGANET, en trainer bij The Pax Ludens Foundation. Daarnaast schrijf ik in verschillende media over onderwijs en innovatie.

AI-Advies & Training

Sinds begin 2023 wordt ik steeds vaker gevraagd voor het geven van advies en hands-training in het gebruik van AI en met name ChatGPT. Dit doe ik via mijn nieuw opgerichte traininsbureau Advies & Training.ai, bijvoorbeeld aan de Universiteit Leiden met deze veiligheidstraining.

Docent & Game Based Learning

Tussen 2016 en 2022 gaf ik als docent bij University College Utrecht en de Universiteit Utrecht (UU) les over internationale veiligheid, secret intelligence en conflict simulaties, met een focus op het Middenoosten, Oost Azië en Oekraïne. In 2022 werkte ik tevens als adviseur Game Based Learning bij het Centre for Academic Teaching van de UU.

Vragen? Stuur me een bericht op tim [at] teachmehowtodothat.com
Bekend van onder andere:


Teachmehowtodothat heeft meer dan 1000 studenten geholpen aan 20+ hogescholen, 10+ universiteiten en 60+ opleidingen, bij onder andere:
Aan de slag met je scriptie? Ontvang TMH's beste materialen.

(Ik zal je niet spammen en je kunt je altijd uitschrijven)

* verplicht