/

De Hbo-scriptie Starterskit

Een goed begin is het halve werk


 

Hallo, ik ben Tim Goudriaan, oprichter van Teachmehowtodothat en docent aan de Universiteit Utrecht. Ik heb meer dan 1000 studenten zoals jij helpen afstuderen.

In mijn ervaring is de begeleiding bij veel hbo-opleidingen bagger en is scriptiebegeleiding veel te duur.

Daarom heb ik deze Hbo-scriptie Starterskit ontwikkeld. Hierin leg ik jou in overzichtelijke videos en met concrete uitleg, stapsgewijs uit hoe je het beste kunt beginnen met je hbo-scriptie.

Voorkom dat je later vastloopt door met mijn cursus meteen goed te beginnen.

T
Moeite met het vinden van een onderwerp?


Geen probleem! Ik leg je stapsgewijs uit hoe jij binnen no-time aan een geschikt en afgebakend onderwerp kunt komen. Daarbij leg ik je natuurlijk ook uit hoe je daar dan een hoofdvraag en bijvragen bij bedenkt - die natuurlijk SMART en passend zijn.

Hoe doe je eigenlijk (literatuur)onderzoek?


In deze cursus kijken naar de verschillende soorten bronnen die je kunt gebruiken, waar je die vindt, en hoe je ze verwerkt in je tekst. Ook leg ik uit wat nou hele goede bronnen zijn, en bij welke je liever weg wilt blijven.

Zo ziet de Starterskit eruit


Deze cursus heeft 4 modules. Zoals je ziet heb ik het beginnen met je scriptie – een proces dat vaak toch vaak langzaam en rommelig verloopt – omgezet naar een gestructureerd, stapsgewijs, en overzichtelijk proces.

Dit stappenplan is het resultaat van duizenden uren aan begeleiding met honderden studenten op bijna alle hbo-instellingen in Nederland, van het lezen van veel te veel saaie handboeken en onduidelijke handleidingen, en het oplossen van zo’n beetje alle mogelijke problemen die studenten op hbo-opleidingen tegenkomen.

In deze cursus leg ik je uitgebreid hoe je een structuur bouwt voor je hele scriptie en voor je inleiding. Ook leg ik uit hoe en waar je bronnen verzamelt, en welke je het beste (niet) kunt gebruiken. En natuurlijk help ik je met bedenken van een concreet onderwerp, goede hoofd- en deelvragen, een SMART-doelstelling, en nog veel meer.

Shut up and take my money!

Voor maar €49,- krijg je 1 jaar lang toegang tot de Starterskit en alle (bonus)materialen.

Klik hier voor iDeal en stuur na betaling een mailtje naar
tim [ a t ] teachmehowtodothat.com


Of klik hier om slechts €9,99 per maand te betalen.


Waarom werkt deze aanpak?


Deze Starterskit is een uitgebreide videocursus die je veel tijd, geld en frustratie kan besparen. Alle ervaring die ik de afgelopen jaren met meer dan 1000 studenten en onderwijsinstellingen door het hele land heb opgedaan, heb ik voor jou overzichtelijk in deze cursus gepropt.

Wat ik je kan aanleren, werkt.

Ik heb studenten begeleid die maanden, zo niet jaren, worstelden met hun onderzoek – maar als ze eenmaal wisten hoe ze aan de slag moesten, ging het ineens lopen. Ze kregen een ‘Go’ voor hun onderzoeksvoorstel of PvA, en omdat ze wisten wat er van hun verwacht werd, gingen ze ook met meer zekerheid de rest van hun onderzoek tegemoet.

Ik heb het over dit soort reacties:


"Eerst dacht ik dat ik deze thesis nooit af zou krijgen... Daarna was het opeens heel duidelijk."


"Chaos. Er kwam geen einde aan. Ik bleef maar ploeteren, zonder enig resultaat. Ik had vertrouwen, maar het was wel moeilijk de moed erin te houden. Na de begeleiding werd alles weer overzichtelijk en kreeg ik een meer helder beeld van de stappen die gezet moesten worden."


"Simpel, voor de begeleiding had ik geen idee wat ik moest doen. Alleen een vaag idee door de voorbeeld scripties die ik in bezit had. Als een kip zonder kop schreef ik dingen. Na de begeleiding kreeg ik structuur, nu heb ik helder voor me waar ik naartoe moet schrijven. Ook kreeg ik meer zelfvertrouwen in mijn scriptie en zie ik het nu voor me - dat ik daadwerkelijk een 'fighting chance' heb om het te gaan halen."


In deze Starterskit leg ik je uit hoe je nu, concreet, stapsgewijs, aan de slag kunt gaan, zonder tijd te verspillen.

Misschien heb je maar een week, een paar weken, twee maanden, voor je iets moet inleveren. Hoeveel tijd je ook hebt: ik kan jou helpen om meteen goed te beginnen, tijd en frustratie te besparen, zodat je aan jezelf - maar ook iedereen om je heen - kunt laten zien dat je het kan!

Dit is het laatste obstakel van je studie dat je kan overwinnen, en de eerste stap in een succesvolle carrière. Het bewijs lever ik zelf: ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam, heb ruim duizend studenten helpen afstuderen, en geef inmiddels meerdere jaren aan de universiteit les over mijn eigen vakgebieden.


"Ik ben je oneindig dankbaar. Zonder jouw hulp had ik het zeker niet gered."


"Voor de begeleiding had ik geen concreet idee wat ik moest doen, na de begeleiding heb ik een manier gevonden waarmee ik een begin kan maken."


"Dit hadden we veel eerder moeten doen!" (ouders student)

Alles wat je wilt weten leg ik onder andere hier...We beginnen met de basis - structuur, kapstok, waar hang je alles aan op? Een goed begin is meer dan het halve werk, dus maak het jezelf zo makkelijk mogelijk.

... en hier aan je uit.


In één van de modules neem ik je stapsgewijs door de belangrijkste onderdelen van je scriptie (en je onderzoeksvoorstel en Plan van Aanpak) heen.

Hoe werkt het?


Maar nu even concreet dus:

Ik heb werkelijk alles wat fout kán gaan, fout zien gaan - en studenten geholpen om die problemen op te lossen én af te studeren. Deze Starterskit heeft daarom een unieke aanpak. In plaats van vage en veel te lange handleidingen, handboeken, en feedback, leg ik je aan de hand van vier stappen uit hoe jij het beste kunt beginnen met je hbo-scriptie.

  • In stap 1 geef ik je meteen een duidelijke aanpak om een ‘perfecte’ structuur voor zowel je onderzoeksvoorstel, je PvA, en je hele scriptie te bouwen.
  • In stap 2 vertel ik je wat goede bronnen zijn, waar je die kunt vinden, en hoe je die correct vermeldt.
  • In stap 3 leg ik je uit hoe je een onderwerp kunt vinden. Ik leg uit wat het verschil is tussen een goed en een slecht onderwerp, en hoe jij de meestgemaakte fouten door studenten kunt voorkomen.
  • In stap 4 leg ik uit hoe je de ‘perfecte’ inleiding schrijft. Hierin brengen we alles samen. We staan onder andere stil bij het schrijven van een gestructureerde en diepgaande organisatiebeschrijving, en je achtergrond en aanleiding. Ik leg je het verschil uit tussen een probleemanalyse en een probleemdefintie, hoe je je doelstelling SMART maakt, wat goede (en slechte) hoofd- en deelvragen zijn, en hoe je je inleiding met de rest van je scriptie verbindt. Daarbij geef ik voorbeelden en leg ik uit wat veelgemaakte fouten zijn – en natuurlijk hoe jij die kunt voorkomen.


Believe me, ik droom hoofd- en deelvragen, en ik teken structuren met m'n ogen dicht. Ik ken de richtlijnen van meer dan duizend opleidingen, de examenreglementen van talloze studies - ik weet, kort gezegd, precies hoe beoordelaars naar jouw tekst kijken en wat opleidingen van jou verwachten.

Dit leg ik je allemaal uit in deze cursus.

Hoe helpt mij dit?


Ik neem je dus stap voor stap door alle belangrijkste heen onderdelen om goed met je scriptie te beginnen, en leg ik uit hoe je eventuele onduidelijkheden kunt verhelderen. Ik geef je zelfs checklists zodat jij na kunt gaan of je niks vergeten bent.

Dit is niet zomaar een idee dat ik kreeg toen ik me verveelde in de rij bij de Albert Heijn. Ik heb meer dan 200 uur gestoken in het bouwen van deze cursus, en ben deze momenteel aan het testen met allerlei studenten. Mijn stappenplan baseer ik op ruim 5 jaar ervaring met bijna 1000 studenten op bijna alle hbo-instellingen en universiteiten in Nederland.

Kijk, onderzoek doen, en überhaupt goed beginnen met je scriptie, is waanzinnig moeilijk. Zeker als je er nauwelijks voor bent opgeleid.

Momenteel is de situatie nog zo dat alle afstuderende hbo-studenten ooit zullen beginnen met een scriptie. Veel studenten en begeleiders zullen daarbij natuurlijk hun best doen. Maar dat is niet genoeg. Mijn ervaring is dat begeleiding, training, ondersteuning, en uitvoering massaal tekort schiet. En daar is corona ook nog eens bovenop gekomen!

Daarom wil ik je helpen in ieder geval slim te beginnenDit stappenplan helpt je daarbij. Je kunt wel eeuwig blijven lezen, gewoon maar wat schrijven, of alles tegelijk willen doen, maar op een gegeven moment moet je keuzes maken. Doe je dat niet - dan loop je geheid vast.

Het is belangrijk dat je een structuur en een gericht stappenplan volgt, en dat je weet wat nu belangrijk is, en wat niet of later. Daarom wil je kijken naar mensen die je voor zijn gegaan, en hoe professionals dit aanpakken. In mijn cursus interview ik daarom ook organisatieadviseur Moritz Knapp die extra praktische tips geeft voor het beginnen met je onderzoek.

Niet goed, geld terug


O en by the way, als deze cursus niet voor jou werkt – dus als niet duidelijk wordt waar je moet beginnen, wat er van je wordt verwacht, of hoe je een structuur bouwt – dan krijg je je geld terug. Laat me dit dan binnen 30 dagen weten in een mailtje, laat zien dat je de opdrachten hebt gedaan en vertel me waarom het niet werkt, en ik maak het volledige bedrag van deze cursus naar je terug over - no questions asked.

Wacht dus niet langer. Dit heb ik letterlijk duizenden studenten al zien doen. Begin vandaag!

€8,26/month

Hbo-scriptie Starterskit en Database

Maandelijks opzegbaar abonnement.

Direct toegang tot de Hbo-scriptie Starterskit, bonusmaterialen en database. Dit wordt maandelijks aangevuld met nieuwe materialen (deels op jouw verzoek). Denk aan:

  • Heldere uitleg en concrete stappen om je onderzoek te doen
  • Materialen altijd beschikbaar ter naslag
  • Handige en snelle manieren om tot een afgebakend onderwerp en goede hoofd- en deelvragen te komen
  • Voorbeelden van scripties, hoofdstukken, probleemanalyses, probleemdefinities, doelstellingen en bronnen
  • Tips om slimmer met je scriptie beginnen, met je begeleider om te gaan, en voor een doelgroep te schrijven
  • En nog veel meer


Momenteel kan het abonnement alleen met creditcard worden aangeschaft. Heb je geen creditcard maar wil je toch een abonnement? Neem dan contact op met Tim op tim [at] teachmehowtodothat.com

This is a subscription product billed on a monthly basis until you cancel. Cancel anytime from the account management page.