Voorbeelden van hoofdvragen voor hbo-scripties Creative Business


<<< Terug naar de Knowledge Base


Een scriptie Creative Business valt of staat met de kwaliteit van de hoofdvraag. De hoofdvraag vormt namelijk de basis van het hele onderzoeksproject en bepaalt welke onderwerpen moeten worden onderzocht. Het is dan ook van essentieel belang dat de hoofdvraag goed geformuleerd is en aansluit bij de probleemstelling van het onderzoek.

 • Wil je meteen 200+ voorbeeldhoofdvragen voor Creative Business? Check dan deze Scriptie Starterpacks bij Stuvia of Knoowy. ⭐⭐⭐⭐⭐
 •  Al deze hulpmiddelen - en nog veel meer - vind je ook in de Scriptie Starterskit!

Een goed opgestelde en gestructureerde onderzoeksvraag zorgt ervoor dat het onderzoek gericht en relevant blijft. Het is belangrijk dat de hoofdvraag helder en concreet is geformuleerd, zodat de onderzoeksvragen en de deelvragen hierop kunnen worden afgestemd. Hierbij is het van belang dat de hoofdvraag niet te breed of te smal is geformuleerd.

Hieronder vind je een lijst met voorbeelden van hoofdvragen die als inspiratie kunnen dienen. Sommige zijn bewust algemeen gehouden, zodat je ze kunt aanpassen aan jouw specifieke context of het bedrijf waar je stage loopt.


 1. Welke rol kan artificial intelligence spelen in het verbeteren van de klantervaring van de online webshop van Zalando onder hun doelgroep van modebewuste consumenten?
 2. Op welke wijze kan ASOS influencer marketing inzetten om de verkoop van hun producten te stimuleren onder hun doelgroep van jonge, modebewuste consumenten wereldwijd?
 3. Welke uitdagingen en kansen biedt de opkomst van de gig economy voor de marketingcommunicatiestrategieën van online platform Upwork onder hun doelgroep van freelancers en opdrachtgevers?
 4. In hoeverre kan de inzet van virtual reality-technologie de klantervaring verbeteren bij Adidas onder hun doelgroep van sporters en fitnessenthousiastelingen tussen 45-55 jaar oud?
 5. Wat zijn de implicaties van de opkomst van blockchain-technologie voor de marketingcommunicatiestrategieën van PayPal onder hun doelgroep van online shoppers en zakelijke klanten?
 6. Welke mogelijkheden biedt personalisatie bij de marketingcommunicatiestrategieën van Nike onder hun doelgroep van sporters en fitnessenthousiastelingen die op zoek zijn naar gepersonaliseerde en comfortabele sportkleding en -schoenen?
 7. Op welke wijze kan B de verkoop van accommodaties stimuleren door de inzet van augmented reality-technologie onder hun doelgroep van reizigers die op zoek zijn naar gemakkelijke en leuke reiservaringen?
 8. Op welke manier kan Amazon de verkoop van producten stimuleren door de inzet van voice search onder hun doelgroep van online shoppers die op zoek zijn naar gemakkelijke en snelle aankoopprocessen?
 9. In hoeverre kan de inzet van machine learning-technologie de klantervaring verbeteren bij Coolblue onder hun doelgroep van technologie-enthousiastelingen die op zoek zijn naar innovatieve en hoogwaardige producten?200+ Hoofdvragen in één gids

Deze handige lijst met onderzoeksvragen kan je helpen met inspiratie en met het aan de slag gaan met je onderzoek in verschillende bedrijven, gebieden en sectoren.

Of schaf 'm aan via Stuvia of Knoowy.

Wil je liever in één keer een vliegende en volledige start maken met je plan van aanpak en scriptie? Dat kan! Bij Stuvia en Knoowy heb ik (met flinke korting) bundels/pakketten voor je klaargezet voor jouw specifieke vakgebied.

Check: [Stuvia | Knoowy]