Voorbeelden van hoofdvragen voor je hbo-scriptie Bedrijfskunde

Het succes van een bedrijfskundige scriptie hangt sterk af van de kwaliteit van de hoofdvraag. Een goede hoofdvraag is essentieel voor een gedegen afstdeeronderzoek, omdat deze de basis vormt van het hele onderzoeksproject en omdat-ie bepaalt welke onderwerpen moeten worden onderzocht. Een goed opgestelde en goed gestructureerde hoofdvraag zorgt ervoor dat je onderzoek gericht en relevant blijft, zodat je een effectief en overtuigend betoog kunt schrijven.

 • Wil je meteen 200+ voorbeeldhoofdvragen voor Bedrijfskunde? Check dan deze Bedrijfskunde Scriptie Starterpacks bij Stuvia of Knoowy. ⭐⭐⭐⭐⭐
 • Al deze hulpmiddelen - en nog veel meer - vind je ook in de Scriptie Starterskit!


Voor voorbeelden van hoofdvragen voor Bedrijfskunde scroll naar beneden!

Hoofdvragen Bedrijfskunde


Goed voorbeeld doet goed volgen, dus hieronder heb ik een lijst met voorbeelden van hoofdvragen voor je uitgewerkt. Sommige heb ik wat algemeen gelaten, zodat jij ze kunt aanpassen aan jouw specifieke context of bedrijf waar je stageloopt.

 1. In hoeverre kan het gebruik van spraaktraining met behulp van kunstmatige intelligentie de klanttevredenheid van klantenservicemedewerkers bij ING Utrecht verbeteren?
 2. In welke mate beïnvloedt het toepassen van een klantgerichte strategie het financiële resultaat van het bedrijf Airbnb in de sector vakantieverhuur?
 3. In welke mate beïnvloedt het gebruik van big data en artificial intelligence het marktsegmentatiebeleid van Rabobank Nederland?
 4. Welke vormen van leiderschap kunnen bij Ahold Delhaize bijdragen aan het creëren van een cultuur van innovatie en verandering onder medior- en senior-beleidsmedewerkers op de afdelingen Financiën en Business Intelligence?
 5. In welke mate kan organisatie A het gebruik van duurzame materialen en productiemethoden binnen hun productielocatie in de gemeente Rotterdam verminderen ten behoeve van hun ecologische voetafdruk?
 6. In welke mate kan organisatie X de leveranciersrelaties met Heineken verbeteren ten behoeve van een verbeterde concurrentiepositie in de bierindustrie gericht op studentenverenigingen in Zuid-Nederland?
 7. Welke vormen van leiderschap kunnen bij Ahold Delhaize bijdragen aan het creëren van een cultuur van innovatie en verandering onder medior- en senior-beleidsmedewerkers op de afdelingen Financiën en Business Intelligence?
 8. In hoeverre kan het gebruik van spraaktraining met behulp van kunstmatige intelligentie de klanttevredenheid van klantenservicemedewerkers bij ING Utrecht verbeteren?
 9. In hoeverre beïnvloedt de implementatie van een employer branding-strategie het aantrekken en behouden van jong talent bij Deloitte Nederland?


Meer weten? Check de Scriptiedatabase.

200+ Hoofdvragen & Scriptie Starterpacks

Deze handige lijst met onderzoeksvragen kan je helpen met inspiratie en met het aan de slag gaan met je onderzoek in verschillende bedrijfskundige gebieden en sectoren.
Schaf 'm aan
via Stuvia of Knoowy.

Check ook dit template voor je Plan van Aanpak via Stuvia & Knoowy.

Wil je liever in één keer een vliegende en volledige start maken met je plan van aanpak en scriptie? Dat kan! Bij Stuvia en Knoowy heb ik (met flinke korting) bundels/pakketten (Scriptie Starterpacks) voor je klaargezet voor jouw specifieke vakgebied.

Check: [Stuvia | Knoowy]