Hoofdvragen Scriptie Facility Management


<<< Terug naar de Knowledge Base


Een goede hoofdvraag is belangrijk voor je scriptie omdat het de leidraad vormt voor je onderzoek en de structuur van je tekst. Een duidelijke hoofdvraag zorgt ervoor dat je focus behoudt tijdens het schrijven van je scriptie en helpt om te voorkomen dat je afdwaalt van het onderwerp. Bovendien geeft een afgebakende hoofdvraag aan wat je precies wilt onderzoeken en wat je verwacht te leren, wat weer kan helpen bij het formuleren van interviewvragen, hypotheses en in meer algemene zin het opzetten van je methodologie.

 • Wil je meteen 200+ voorbeeldhoofdvragen voor Facility Management? Check dan deze Scriptie Starterpacks bij Stuvia of Knoowy. ⭐⭐⭐⭐⭐
 •  Al deze hulpmiddelen - en nog veel meer - vind je ook in de Scriptie Starterskit!

Maar een hoofdvraag is niet alleen belangrijk voor jou als onderzoeker. Ook voor de lezer van je scriptie is een duidelijke hoofdvraag van groot belang, omdat het helpt om de doelstelling en de opzet van het onderzoek te begrijpen. En vergeet vooral ook niet dat een goede hoofdvraag kan leiden tot een interessante en boeiende scriptie, die een bijdrage kan leveren aan het veld en waarschijnlijk ook met een hoger cijfer.

Om je op weg te helpen, heb ik hieronder een paar hoofdvragen voor je uitgewerkt ter illustratie en inspiratie:

 1. In hoeverre kan de gemeente Amsterdam gebruikmaken van circulaire bouwmaterialen en energie-efficiënte systemen om haar duurzaamheidsdoelen te bereiken?
 2. Welke innovatieve gebouwbeheertechnologieën kan het Erasmus Medisch Centrum inzetten om de veiligheid en gezondheid van haar patiënten en medewerkers te waarborgen?
 3. In welke mate kan de RAI Amsterdam haar afvalbeheer optimaliseren om haar duurzaamheidsinspanningen te versterken en haar CO2-voetafdruk te verkleinen?
 4. Welke facility managementstrategieën kan Schiphol Airport implementeren om haar logistieke processen te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren?
 5. In hoeverre kan ABN-AMRO haar kantoren verduurzamen en de CO2-uitstoot verminderen door middel van groene energiebronnen en energiebesparende technologieën?
 6. Welke facilitaire innovaties kan het hoofdkantoor van Unilever inzetten om een meer flexibele en productieve werkomgeving te creëren voor haar medewerkers?
 7. In welke mate kan de Universiteit van Amsterdam gebruikmaken van duurzame energiebronnen en waterbesparende maatregelen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen?
 8. Welke slimme technologieën kan de Johan Cruijff Arena inzetten om haar energie- en waterbeheer te optimaliseren en haar duurzame doelen te versterken?
 9. In hoeverre kan ING haar facilitaire diensten en werkplekconcepten innoveren om haar operationele kosten te verlagen en de medewerkerstevredenheid te verhogen?200+ Hoofdvragen in één gids


Deze handige lijst met onderzoeksvragen kan je helpen met inspiratie en met het aan de slag gaan met je onderzoek in verschillende zorgdomeinen en -organisaties.

Schaf 'm aan via Stuvia of Knoowy.

Of ga meteen professioneel aan de slag met de Facility Management Starterspack via Stuvia of Knoowy.